Studententeam samenstellen?

Doe een aanvraag

Zorgadministratie

Ook de zorgadministratie van het ziekenhuis wordt ondersteund door kandidaten van Medigo, bijvoorbeeld door werkzaamheden uit te voeren rondom DBC/DOT registratie. Op basis van gegevens in het patiëntendossier ondersteunen onze kandidaten de zorgadministratie bij de controle, correctie en registratie van DBC's in het kader van zelfonderzoek of het wegwerken van achterstanden. Vanwege hun medische opleiding hebben zij uitgebreide medische kennis om goed onderscheid te kunnen maken tussen hoofd- en nevendiagnoses. Daarnaast zijn ze handig met zorgsystemen en snel vertrouwd met werkzaamheden rondom de diagnosethesaurus, verrichtingenthesaurus en zorgactiviteiten.

Medigo kandidaten met farmacologische kennis kunnen daarnaast ook zeer goed ingezet worden voor add-on geneesmiddelen registratie. Deze projecten vormen een relevante uitdaging voor Medigo kandidaten omdat zij, naast het vergaren van kennis over wet en regelgeving (compliance), leren dat de DBC bepalend is voor de financiële vergoeding van een bepaalde diagnose. Hoe deze vergoeding wordt bepaald, hoe hoog deze vergoeding is en hoe er kosten kunnen worden bespaard zijn essentiële vragen voor (aankomende) artsen.

Wij kwalificeren medisch studenten in uw regio.

Medigo maakt de kwaliteiten van medisch studenten inzichtelijk en inzetbaar.

Medigo werkt met een uniek, zorgspecifiek profiel wat de kwaliteiten van onze medisch studenten inzichtelijk maakt. Naast uitgebreide medische kennis, werkervaring en ICT vaardigheden beschikken zij over de bekwaamheid om op professionele wijze te communiceren met zowel patiënten als zorgprofessionals. Medigo kandidaten zijn zeer geschikt om ondersteuning te bieden bij Zorg & ICT projecten doordat wij uitvoerig kwalificeren op de volgende competenties:

Uitgebreide medische kennis
Ervaring met zorgapplicaties
Snel instructies en protocollen eigen maken
Zelfstandig en nauwkeurig kunnen werken
De taal spreken van de zorgprofessional
Patiënt- en cliëntvriendelijk te werk gaan
Beschikken over analytisch denkvermogen
Klinische blik en overstijgend inzicht

Werkzaamheden rondom zorgadministratie.

Een greep uit de werkzaamheden uitgevoerd door onze kandidaten.

Patiëntendossiers controleren
Correctie en registratie van DBC's
Diagnosethesaurus raadplegen
Verrichtingenthesaurus raadplegen
Add-on geneesmiddelen registratie
Wegwerken van achterstanden

Heeft u ondersteuning nodig?

Doe een aanvraag en wij kwalificeren de juiste medisch student passend bij uw wensen.

Contact opnemen

Wilt u bespreken wat een Medigo kandidaat voor u kan betekenen? Bel direct met één van onze medewerkers en wij nemen uitgebreid de tijd om uw wensen en vragen door te nemen.


Bel 020 - 528 73 88

Aanvraag doen

Wilt u vrijblijvend advies of heeft u ondersteuning nodig bij een specifieke functie? Wij helpen u graag verder! Dien online uw aanvraag in en ontvang professioneel advies op maat.


Aanvraag indienen

Stel een vraag