Vragen? WhatsApp ons!

Stel een vraag

Medische Codering

Medigo kandidaten worden in ziekenhuizen regelmatig ingezet voor ondersteuning bij ICD-10 coderingen. Op basis van het patiëntendossier coderen zij de diagnose met behulp van het coderingssysteem ICD-10. Deze internationale standaardindeling van diagnostische termen is belangrijk bij het aanleveren van gegevens voor de LBZ-registratie. Vanwege hun medische opleiding hebben onze kandidaten uitgebreide kennis van de ziekteleer om zodoende goed onderscheid te kunnen maken tussen hoofd- en nevendiagnoses. Daarnaast hebben ze ervaring met verschillende zorginformatiesystemen en maken zij het werken met een diagnose- en verrichtingenthesaurus snel eigen. Voor Medigo kandidaten is deelname aan een ICD-10 project een interessante uitdaging aangezien je in aanraking komt met interne processen, talloze patiëntendossiers en unieke diagnoses.

Wij kwalificeren medisch studenten in uw regio.

Medigo maakt de kwaliteiten van medisch studenten inzichtelijk en inzetbaar.

Medigo werkt met een uniek, zorgspecifiek profiel wat de kwaliteiten van onze medisch studenten inzichtelijk maakt. Naast uitgebreide medische kennis, werkervaring en ICT vaardigheden beschikken zij over de bekwaamheid om op professionele wijze te communiceren met zowel patiënten als zorgprofessionals. Medigo kandidaten zijn zeer geschikt om ondersteuning te bieden bij Zorg & ICT projecten doordat wij uitvoerig kwalificeren op de volgende competenties:

Uitgebreide medische kennis
Ervaring met zorgapplicaties
Snel instructies en protocollen eigen maken
Zelfstandig en nauwkeurig kunnen werken
De taal spreken van de zorgprofessional
Patiënt- en cliëntvriendelijk te werk gaan
Beschikken over analytisch denkvermogen
Klinische blik en overstijgend inzicht

Werkzaamheden rondom medische codering.

Een greep uit de werkzaamheden uitgevoerd door onze kandidaten.

Patiëntgegevens controleren EPD
Hoofd- en nevendiagnoses nalopen
Indien nodig patiëntendossier aanvullen
Behandelgeschiedenis patiënt opvragen
ICD-10 codering registreren

Heeft u ondersteuning nodig?

Doe een aanvraag en wij kwalificeren de juiste medisch student passend bij uw wensen.

Contact opnemen

Wilt u bespreken wat een Medigo kandidaat voor u kan betekenen? Bel direct met één van onze medewerkers en wij nemen uitgebreid de tijd om uw wensen en vragen door te nemen.


Bel 020 - 528 73 88

Aanvraag doen

Wilt u vrijblijvend advies of heeft u ondersteuning nodig bij een specifieke functie? Wij helpen u graag verder! Dien online uw aanvraag in en ontvang professioneel advies op maat.


Aanvraag indienen

Stel een vraag