Huisartsenpraktijk


OpdrachtgeversHuisartsenpraktijk

Ondersteuning voor uw huisartsenpraktijk

Medigo biedt dagelijks ondersteuning aan huisartspraktijken door heel Nederland. Onze flexibele en hoogopgeleide kandidaten worden ingezet voor zowel algemene praktijkondersteuning als ondersteuning op het gebied van ketenzorg. Wij denken met u als opdrachtgever mee om te bepalen welke inzet het beste aansluit bij uw type praktijk, of dit nu een solopraktijk, duopraktijk, HOED (Huisartsen Onder Een Dak) of juist een gezondheidscentrum betreft. Op basis van uw wensen stellen wij de juiste Medigo kandidaat voor om de werkdruk en werklast binnen uw praktijk zo veel mogelijk te verlagen. En dat geeft u weer meer tijd voor uw patiënten.


"Toenemend huisartsentekort in heel Nederland"

"Er dreigt in de komende vijf jaar in veel regio’s in Nederland een tekort aan huisartsen te ontstaan. Afhankelijk van de exacte stijging van de zorgvraag kan dat tekort zich zelfs landelijk voordoen. Er zijn dan niet meer genoeg huisartsen in Nederland om de benodigde zorg te bieden. Dat blijkt uit een onderzoek van Nivel en Prismant, dat in opdracht van het ministerie van VWS en de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) is uitgevoerd."

Bron: LHV (2019)

Medigo biedt de oplossing !

Als gespecialiseerd medisch uitzendbureau staan wij dagelijks in contact met huisartsen in alle regio's van Nederland. Wij weten dan ook goed wat er speelt in de huisartsenpraktijk, waar de knelpunten liggen en wat de specifieke aandachtspunten zijn van onze klanten. Het groeiende tekort aan huisartsen (en doktersassistenten) is dan ook geen nieuws voor ons. Wij hebben voor dit probleem al een passend Medigo profiel ontwikkeld, namelijk de ANIOS Huisartsgeneeskunde.

ANIOS huisartsgeneeskunde

De functie ANIOS Huisartsgeneeskunde is een maatoplossing ontwikkeld door Medigo als antwoord op het huisartsentekort en de wachttijd voor basisartsen die willen starten met de huisartsenopleiding. Deze functie wordt uitsluitend vervuld door een door Medigo gekwalificeerde, BIG-geregistreerde basisarts die voldoet aan onze specifieke profieleisen. Medigo kandidaten zijn direct inzetbaar en bevoegd om zelfstandig spreekuur te doen en u als huisarts te ontlasten. Met deze extra ondersteuning worden werkdruk en werklast binnen de praktijk aanzienlijk verlaagd, bijvoorbeeld tijdens piekperiodes zoals vakantie, verlof of de sollicitatieprocedure voor een vaste medewerker of collega-huisarts.

Vrijblijvend een aanvraag indienen

Is een ANIOS Huisartsgeneeskunde ook voor u de oplossing binnen uw praktijk? Doe geheel vrijblijvend een aanvraag en wij nemen contact met u op om uw wensen te bespreken. Wilt u weten wat een Medigo kandidaat nog meer voor u kan betekenen? Wij helpen u graag verder! Neem contact op met Medigo voor professioneel advies of een aanvraag op maat.

Aanvraag indienen

Spreekuurondersteuner Huisarts (SOH)

Werkt u in een drukke, grote praktijk met (over)volle spreekuren? Dan is de Spreekuurondersteuner Huisarts een passende oplossing om de druk te verminderen. Omdat de SOH de patiënten kan opvangen met kleine kwalen, krijgt de huisarts of de ANIOS Huisartsgeneeskunde meer tijd voor de patiënt.


Doktersassistent

Medigo biedt al jaren tijdelijke en vervangende doktersassistenten aan huisartspraktijken in heel Nederland. Een aanvraag voor een vervangend doktersassistent is mogelijk op korte termijn tijdens piekperiodes, bijvoorbeeld vanwege ziekte, vakantie of (zwangerschaps)verlof. Onze kandidaten hebben tijdens hun studie geneeskunde medische kennis opgedaan en zijn bekend met telefonie, triage, patiëntenontvangst, zorgsystemen (EPD/HIS), afspraken inplannen en herhaalrecepten verwerken. Daarnaast zijn zij ervaren met verschillende kleine verrichtingen zoals bloeddruk meten, injecties zetten, oren uitspuiten etc.


Triagist (Huisartsenpost)

Medigo levert regelmatig kandidaten om als triagist binnen de huisartsenpost aan het werk te gaan. Onze kandidaten beschikken over gedegen medische achtergrondkennis, analytisch denkvermogen en ervaring vanuit verschillende coschappen om spoed van niet spoed te onderscheiden. In deze functie staan onze kandidaten patiënten rustig en vriendelijk te woord, vragen ze uit wat er aan de hand is en beoordelen ze of de klacht spoedeisend is (volgens de Nederlandse Triage Standaard).


NAW-medewerker (Huisartsenpost)

Medigo kandidaten worden ingezet om de telefoon aan te nemen bij de huisartsenpost en zo de triagisten te ontlasten. Zij bepalen volgens protocol of het spoed betreft. Bij spoed wordt er direct doorgeschakeld naar de triagist. Bij een dringende situatie wordt de patiënt binnen 15 minuten teruggebeld en de rest binnen 30 minuten. Daarnaast achterhalen de kandidaten alvast de NAW-gegevens, de gegevens van de zorgverzekeraar en de huisarts.


Ketenzorg

Gaat uw huisartsenpraktijk met een nieuw zorgprogramma starten? Of is er een achterstand ontstaan na overname van een praktijk? Medigo biedt de juiste kandidaten om uw huisartsenpraktijk te ondersteunen binnen de ketenzorgprogramma's DM II, Astma/COPD, CVRM, GGZ en kwetsbare ouderen. Aan de hand van inclusiecriteria maken zij een selectie van de patiëntenpopulatie, verzorgen dossierstatusonderzoek en de verwerking van de patiëntgegevens in het KIS. Zo is uw administratie en die van uw collega's altijd netjes op orde.

Lees meer

Praktijkondersteuner Somatiek (POH-S)

Medigo levert gekwalificeerde en BIG-geregistreerde basisartsen, bevoegd om zelfstandig spreekuur te doen binnen de ketenzorgprogramma's DM, CVRM en Astma/COPD, om in te zetten als vervangend POH. Onze kandidaten zijn zeer gemotiveerd om in afwachting van een opleidingsplek als praktijkondersteuner werkervaring op te doen. Zij zien de functie als ideale tussenstap naar een vervolgcarrière als bijvoorbeeld huisarts. Uiteraard is deze Medigo basisarts ook inzetbaar voor algemene ondersteuning en overige taken binnen de praktijk.


Praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ)

Medigo beschikt over een breed netwerk met basispsychologen die graag binnen de eerstelijn willen werken. Afgestudeerd basispsychologen met afstudeerrichting klinische- en gezondheidspsychologie hebben ruime behandelervaring opgedaan en zijn bevoegd zelfstandig spreekuur te verzorgen in de rol van praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg. Hierbij ondersteunen zij de huisarts bij het verlenen van zorg aan patiënten met psychische en/of psychosociale problemen.

Aanvraag indienen

Wilt u meer weten over wat een Medigo kandidaat voor u kan betekenen? Wilt u vrijblijvend advies of heeft u ondersteuning nodig voor een specifiek project of functie? Wij helpen u graag verder! Neem contact op met Medigo voor professioneel advies of een aanvraag op maat.


Aanvraag indienen
Geef uw aanvraag door

U kunt bij Medigo op elk moment vrijblijvend een aanvraag indienen, via de website, telefonisch of per mail. Vervolgens nemen wij met u de aanvraag door.

Aanvraag indienen
Medigo kandidaten selectie

Wij kwalificeren de juiste Medigo kandidaten op basis van uw wensen. U ontvangt de unieke, zorgspecifieke profielen per mail en kunt uw keuze maken.


Kennismaken / starten

Wij brengen u in contact met de kandidaat zodat u een kennismaking en/of eerste werkdag kunt inplannen. De kandidaat is na akkoord direct inzetbaar.

Vraag stellen?