Volgens onderzoekers is je dronken persoonlijkheid je échte jij!

Nieuws Nieuws
Volgens onderzoekers is je dronken persoonlijkheid je échte jij! - Medigo nieuws
20-09-2018

Begin jij na een fles wijn te huilen of begin je iedereen te knuffelen? Na een zatte avond schamen we ons wel eens voor ons dronken alter ego. Wel, volgens wetenschappers blijkt dat dronken alter ego helemaal niet te bestaan.
In een wetenschappelijke tijdschrift werd een onderzoek gepubliceerd waarin wetenschappers een schokkende onthulling uit de doeken doen. Je dronken persoonlijkheid zou helemaal niet zoveel van de echte jij verschillen. Alleen hoe jij het beleeft is anders.
Tijdens het onderzoek moesten 156 deelnemers hun eigen persoonlijkheid beschrijven: dronken en nuchter. Vervolgens werd de setting van een feestje nagebootst. De deelnemers aan het onderzoek moesten alcohol drinken en spelletjes spelen met anderen. Vervolgens werd hun gedrag door zichzelf, hun feestgezelschap en buitenstanders beoordeeld.
Wat bleek? De mensen die gedronken hadden vonden van zichzelf dat ze héél erg veranderd waren, maar de buitenstaanders die niet gedronken hadden, vonden dat niet. Alle proefpersonen werden van alcohol wel wat extraverter.

Bron: Metronieuws