Toiletten in café schoner dan in een ziekenhuis

Nieuws Nieuws
Toiletten in café schoner dan in een ziekenhuis - Medigo nieuws
23-11-2018

Openbare toiletten blijven een broeinest van bacteriën. Slechts vier op de tien wc’s krijgt het predicaat ‘schoon’ in het Nationaal Toiletonderzoek 2018. Wél stijgt het aantal hygiënische toiletten langzaam. Onderzoekers van vakmagazine Service Management en groothandel in hygiëne Facility Trade Group onderzochten afgelopen maanden steekproefsgewijs 150 toiletten in winkels, ziekenhuizen, horeca-gelegenheden, scholen, bioscopen, sportcomplexen en andere openbare gelegenheden.
Wat blijkt? In de horeca hebben Nederlanders de grootste kans om een schoon toilet aan te treffen. Bijna één op de twee (49 procent) wc’s is op orde. Ziekenhuizen volgen op plek twee met 42 procent. Daarna komt de categorie ‘openbare gebouwen’ (oa stadhuis, bioscopen en bibliotheken) met 36 procent. Ook winkels en warenhuizen eindigen op dat percentage.
Al met al is slechts 41 procent van de bezochte toiletten schoon. Hoewel een minderheid, is dat het hoogste percentage in vijf jaar tijd. In 2013 waren nog geen 3 op de 10 toiletten (29 procent) goed onderhouden, twee jaar terug 38 procent.

Bron - Limburger.nl