Telaatkomers zijn de meest succesvolle mensen in het leven

Nieuws Nieuws
Telaatkomers zijn de meest succesvolle mensen in het leven - Medigo nieuws
28-03-2018

We kennen het allemaal, die vriend of collega die altijd te laat komt. Ze willen ons niet irriteren of dat ze denken recht te hebben om te laat te komt - zo zijn ze nu eenmaal. Voor sommigen komt time management aangevlogen, anderen komen er nooit aan toe de kunst van plannen te leren.
Als je altijd op tijd bent, zullen deze mensen je blijven irriteren. Stiptheid is voor veel mensen heel belangrijk - zeker in het bedrijfsleven. Verschillende culturen hebben verschillende ideeën van tijd, maar vooral in de westerse wereld wordt te laat komen gezien als onbeschoft en onprofessioneel.
We zouden moeten stoppen met mensen die te laat komen af te branden. Ze zijn zeker niet lui, het zou zelfs zo kunnen zijn dat ze veel aan hun hoofd hebben. Door multitasking verlies je alle besef van tijd.
Sommige onderzoeken trekken de efficiëntie van multitasking in twijfel, maar vooral succesvolle mensen hebben de neiging om meerdere dingen tegelijk te doen.
Als je merkt dat je continu achterloopt op schema kan dat zijn omdat je een optimist bent. Als optimist heb je de neiging om te denken dat je meer tijd hebt dan je daadwerkelijk hebt.
En deze manier van positief denken is het karaktertrekje dat je succesvol maakt. Maar er is meer, optimisme laat je langer leven. Als je positief door het leven gaat, zal je hart je dankbaar zijn dat je niet zoveel stress hebt.

In de jaren 50 verdeelden onderzoekers mensen in twee groepen: type A en type B. De eerste maakt je competitief en ongeduldig, de tweede maakt je relaxed en creatief. Dus, als je vaak te laat bent, zou je tot de tweede categorie behoren.
Onderzoek liet zien dat de twee verschillende types een volledig andere perceptie van tijd hebben. Na een minuut moesten participanten gissen hoeveel tijd vergaan was. Mensen gedefinieerd als type A gokten gemiddeld 58 seconden, waar type B-mensen dachten dat ze gemiddeld al 77 seconden daar hadden gezeten.
Volgende keer dat iemand je de huid vol scheldt omdat je te laat bent, refereer ze dan naar dit artikel!

Bron: Esquire