Structureel te laat komen: Het zijn vaak aantrekkelijke vrouwen!

Nieuws Nieuws
Structureel te laat komen: Het zijn vaak aantrekkelijke vrouwen! - Medigo nieuws
12-09-2018

Vrienden of collega's die minstens tien minuten te laat komen en daar keer op keer mee wegkomen: wie kent ze niet. Waarom zijn het toch altijd dezelfde mensen?
Volgens een psycholoog komen vrouwen vaker te laat dan mannen. Vooral aantrekkelijke vrouwen hebben hier volgens hem een handje van. "Vrouwen die een goede uitstraling hebben, aantrekkelijk en aardig gevonden worden, merken al snel dat ze het te laat komen kunnen maken", vertelt deze. Het is een soort onbewuste vorm van macht. "Dit gaat dan wel specifiek over de groep mensen die ontspannen te laat komt en daar niet veel stress bij voelt."
Voor wat betreft de mensen die structureel te vroeg komen: ook dat zegt iets over je persoonlijkheid. "Dat zijn toch vaak meer de dwangneuroten onder ons. Die zijn liever twintig minuten te vroeg dan een minuut te laat", zegt de psycholoog. "Ze willen ten koste van alles als betrouwbaar worden gezien en te laat komen past niet in dat plaatje. Afspraak is afspraak."

En als dat plaatje dan toch verstoord raakt door het te laat komen, verzinnen we vaak een smoes in plaats van de waarheid te vertellen. Dat heeft te maken met het beeld dat anderen van ons schetsen. Mensen willen zich altijd mooier voordoen dan ze zijn, daarom verzinnen we smoesjes.

Bron: RTLnieuws