Schreeuwend tekort aan medisch personeel!

Nieuws Medisch student
Schreeuwend tekort aan medisch personeel! - Medigo nieuws
24-01-2019

In 2021 zijn er naar verwachting alleen al in Gelderland 6648 openstaande zorgvacatures. Mede door de vergrijzing is goed personeel echter steeds moeilijker te vinden. De komende vier jaar wordt een tekort van honderdduizend medewerkers verwacht in Nederland. Men spreekt van een tekort omdat er vanuit de zorginstellingen nadrukkelijk vraag is naar arbeidskrachten die meer doen dan enkel de verzorgende handelingen, een medische opleiding en ervaring met verrichtingen is vereist. Medigo biedt de oplossing!

Geneeskundestudenten en andere medisch studenten (WO) ontwikkelen tijdens de opleiding academische, medische en algemene vaardigheden die nodig zijn in de gezondheidszorg. Daarnaast leren zij vanaf het eerste jaar professioneel communiceren met patiënten. De studenten hebben vaak al genoeg ervaring met medische verrichtingen en zijn tijdens de studie al klaar om aan het werk te gaan in de praktijk.

Studenten zijn flexibel inzetbaar, hebben hoogwaardige medische kennis en voelen patiënten goed aan. Medigo regelt de werving, selectie en verloning van de kandidaat die bij u aan de slag gaat. Heeft u te maken met personeelstekort, een tijdelijke project, ziekte of verlof? En bent u benieuwd wat een Medigo kandidaat kan betekenen voor uw zorginstelling of praktijk? Doe een gratis aanvraag via onze website!

Bron: Algemeen Dagblad

Afbeelding: Algemeen Dagblad