Onderzoek wijst uit: vrouwen die met lelijke mannen trouwen zijn gelukkiger

Nieuws Nieuws
Onderzoek wijst uit: vrouwen die met lelijke mannen trouwen zijn gelukkiger - Medigo nieuws
09-04-2018

Ken jij (of ben jij) dat lelijke eendje van je vriendengroep, dan heb je geluk! Althans, je vrouw heeft geluk… Je zou denken dat iedereen een zo aantrekkelijk mogelijke partner wilt, maar niets is minder waar blijkt uit dit onderzoek. Het schijnt namelijk dat vrouwen die met een lelijke man trouwen gelukkiger zijn. Eerder bleek trouwens al dat vrouwen, mannen met een buikje aantrekkelijker vinden.
Ben jij toevallig zo’n gast die meer weg heeft van Shrek dan van Leo DiCaprio, maar heb je wel een hart van goud. Super! Want uit een onderzoek van de Florida State University en de Southern Methodist University in Texas blijken relaties meer kans te hebben wanneer de vrouw knapper is dan de man.
Het onderzoek richtte zich op 113 heteroseksuele koppels in Dallas. Alle ondervraagden waren tussen de 20 en 30 jaar oud – en ze waren allemaal minder dan vier maanden getrouwd. De stellen kregen vragen over geluk, dieet en fitness. Ze werden ook gefotografeerd door de onderzoekers, die hen punten gaven op aantrekkelijkheid van 1 tot 10.
Wat bleek, is dat dat mannen die als minder aantrekkelijk werden beschouwd (in vergelijking tot hun partner), meer inspanningen deden om hun vrouw te pleasen, zoals huishoudelijke taken uitvoeren, geschenken kopen en er zelfs voor zorgden dat ze beter in bed presteren. Mannen die niet overdreven veel lachen, blijken overigens ook aantrekkelijker te zijn voor vrouwen.
De onderzoekers keken ook naar relaties waar de man als knapper dan de vrouw werd beschouwd – en de bevindingen waren dat dit doorgaans leidt tot negatieve effecten op de relatie. De vrouwen in deze relaties voelden zich meer geroepen om te diëten en buitensporig aan fitness te doen om hun mannen te plezieren. De studie concludeerde dat dit tot conflicten en ongelijkheden kan leiden.

Bron: Viraal Nova