James Bond doet niet aan veilige seks

Nieuws Nieuws
James Bond doet niet aan veilige seks - Medigo nieuws
19-12-2018

Aan vrouwen heeft hij nooit gebrek. James Bond, alias 007, heeft verdeeld over 24 films met niet minder dan 58 vrouwen het bed gedeeld. Maar aan safe sex doet de geheim agent niet, zo hebben de uit Maastricht afkomstige medicus Richard Zegers en zijn 16-jarige dochter Lara na onderzoek vastgesteld. En daarmee is hij niet bepaald een rolmodel voor de jeugd. Vader en dochter Zegers publiceerden hun bevindingen in het wetenschappelijk tijdschrift Scottish Medical Journal.
Vader en dochter analyseerden hoeveel dames het bed deelden met 007; of de vrouwen alcohol hadden gedronken; of er voorbehoedsmiddelen werden besproken en/of gebruikt; en deden een aantal suggesties om Bondfilms te gebruiken als voorlichtingsplatform over (het voorkomen van) geslachtsziekten en ongewenste zwangerschappen.
James Bond had in 24 films geslachtsgemeenschap met 58 verschillende vrouwen (een gemiddelde van 2,5 vrouw per film). Minstens 13 keer (22 %) hadden de vrouwen alcohol genuttigd voor ze met Bond het bed in doken. Geen enkele keer werden voorbehoedsmiddelen gebruikt of kwamen ze zelfs maar ter sprake. Ook zouden ongewenste zwangerschappen een gevolg kunnen zijn van deze onveilige seks kunnen zijn, alhoewel een derde (28 %) van de Bondvrouwen hier geen gevolgen van zou ondervinden: ze sterven toch voor het einde van de film!
Twee jaar geleden schreven vader en dochter een artikel over het aantal voorwerpen dat Laurel & Hardy in hun oog kregen, en tot welke oogschade dat in het echt zou leiden. Voor een vervolgproject hoefden de twee niet lang te zoeken. In Goldfinger zag dochter Lara hoe vrouwonvriendelijk 007 was toen hij een vrouw op haar billen tikte om haar weg te sturen.
Voorbehoedsmiddelen, soa’s en ongewenste zwangerschappen lijken in de wereld van de Britse geheim agent niet te bestaan. In theorie kan Bond het condoom ook buiten beeld tevoorschijn toveren, erkennen vader en dochter Zegers. Maar het gaat de twee er juist om dat dit thema onzichtbaar is. Bond zou volgens hen een rolmodel kunnen en moeten zijn door het wél te benoemen. De twee geven in hun publicatie in Scottish Medical Journal een aantal tips om seksuele voorlichting in de Bondfilms aan bod te laten komen. Zo zou de geheim agent middels een nieuw gadget, een smartphone met een mini 3D-printer, altijd en overal condooms kunnen printen...

Bron: Limburger.nl