Hoogopgeleiden drinken vaker dan lager opgeleiden

Nieuws Nieuws
Hoogopgeleiden drinken vaker dan lager opgeleiden - Medigo nieuws
23-07-2018

Hoogopgeleide Nederlanders drinken regelmatiger alcohol in vergelijking met lager opgeleide Nederlanders. Daarentegen roken zij gemiddeld minder vaak.
Aan het onderzoek van Radboud UMC deden 1.919 Nederlanders mee, die werden gevraagd naar diverse aspecten van hun levensstijl, waaronder gewicht, beweging, roken en drinken. De onderzoekers keken of er bepaalde verschillen op te merken waren wanneer er werd gefilterd op opleidingsniveau.
Hieruit kwam naar voren dat 10,3 procent van de personen met een universitaire opleiding rookt. Dit geldt voor 33,1 procent van de laagopgeleiden.
Drinken wordt juist vaker gedaan door hoogopgeleiden. 46,7 procent van de personen met een WO-opleiding drinkt regelmatig en ook mensen met een hbo-opleiding drinken relatief vaak: 42 procent doet dit regelmatig. Dit geldt voor 33,4 procent van de laagopgeleiden.
Personen die geen hoge opleiding hebben genoten, hebben gemiddeld een BMI van 26,8 (licht overgewicht). Deelnemers met een universitaire opleiding hebben een gemiddeld BMI van 24,4, wat net binnen de grens valt van een gezond gewicht.
Ook geldt hoe hoger iemand is opgeleid, hoe meer groente zij gemiddeld consumeren. 71,5 procent van de laagopgeleiden eet dagelijks groente, dit geldt voor 86,9 procent van degenen die een wo-opleiding hebben gedaan.

Bron: Nu.nl