Het Napoleon Complex bewezen!

Nieuws Nieuws
Het Napoleon Complex bewezen! - Medigo nieuws
06-06-2018

Je zou denken dat je lengte niet zo'n grote rol in jouw leven hoeft te spelen, maar er is toch best veel om te doen. Soms zijn kleine mannen in het voordeel, maar soms ook niet.
Van mannen onder de 1 meter 70 wordt namelijk gezegd dat ze last kunnen hebben van het ‘kleinemannensyndroom’ dat ook wel het Napoleon Complex wordt genoemd. Naar verluidt zocht de Franse generaal van slechts 1 meter 57 naar macht, oorlog en veroveringen om zijn geringe lengte compenseren.
De Vrije Universiteit deed er onderzoek naar en liet mannen van verschillende lengtes een spel spelen dat draaide om het delen van hun geld. De mannen speelden dit spel in tweetallen, waarvan de helft een bedrag kreeg in de vorm van achttien tokens. De andere helft kreeg niks.

Door de spelregels werden de mannen aangemoedigd om hun tokens te delen, maar ze hadden ook altijd de optie om dit niet te doen. Wat bleek?
Kleine mannen, onder de 1 meter 70, deelden gemiddeld vier munten en hielden de andere veertien voor zichzelf. De grotere mannen, twee meter lang, hielden gemiddeld negen tokens voor zichzelf.
Zo is volgens de onderzoekers het kleinemannensyndroom bevestigd, omdat zij hun dominantie uitten door minder te delen en meer geld te willen bezitten.
Best begrijpelijk dat de kleine mannen zich zo opstellen. Zeker als je kijkt naar andere onderzoeken, waaruit blijkt dat lange mannen bijvoorbeeld meer verkiezingen winnen en betere banen krijgen.

Bron: Esquire