Gin-tonic en zwarte koffie liefhebber? Dan ben je mogelijk een psychopaat!

Nieuws Nieuws
Gin-tonic en zwarte koffie liefhebber? Dan ben je mogelijk een psychopaat! - Medigo nieuws
24-10-2018

Les jij je dorst vaak met een kopje zwarte koffie of een overheerlijke gin-tonic? Misschien wel slecht nieuws voor jou, want volgens Oostenrijkse onderzoekers heb je dan mogelijk een boosaardig karakter. Wat blijkt? Psychopaten, narcisten, sadisten en kwaadaardige types zouden namelijk een voorliefde hebben voor drankjes met een bittere smaak.
Onderzoekers van de Universiteit van Innsbruck ondervroegen 1.000 mensen, zodat er een verband kon worden gezocht tussen een voorkeur voor bittere drankjes en een asociale persoonlijkheid. En jawel, een mens met een wat donkerdere persoonlijkheid zou over het algemeen het liefst de hele dag door zwarte koffie, gin-tonic, radijsjes en bijvoorbeeld selderij eten en drinken. De onderzoekers kwamen hierachter na een vragenlijst met voedingsvoorkeuren en persoonlijkheidskenmerken te laten invullen door hun proefpersonen.
Klinkt logisch: bittere persoonlijkheden, bittere drankjes. Maar wat voor een karaktertrekken kun je dan echt als bitterliefhebber hebben? De onderzoekers hebben het over verschillende persoonlijkheidskenmerken: narcisme en machiavellisme, maar ook psychopathische of sadistische trekjes. Daarmee wordt eigenlijk bedoeld dat je in de eerste plaats aan jezelf denkt, weinig tot geen empathie voor anderen voelt, verschillende gezichten toont, ijdel bent en plezier haalt uit andermans leed.
Even voor de duidelijkheid, voordat er paniek uitbreekt onder de bitterliefhebbers: het onderzoek concludeert dat kwaadaardige persoonlijkheden voorkeur voor bittere versnaperingen lijken te hebben. Als jij een bitterliefhebber bent, concludeert het onderzoek dus niet dat je tegelijkertijd een psychopaat bent!

Bron: Metronieuws