Friends kijken leidt tot betere studieresultaten!

Nieuws Nieuws
Friends kijken leidt tot betere studieresultaten! - Medigo nieuws
21-09-2018

Wat zou beter zijn? In je vrije tijd kijken naar zware, diepgewortelde documentaires over de wereldproblematiek, of urenlang bingewatchend op Netflix sitcoms te bekijken? Het lijkt dat de laatst genoemde mogelijk toch niet zo slecht is van wat je zou verwachten.
Volgens onderzoek van DIRECTTV behalen studenten die de tv-serie 'Friends' kijken betere resultaten bij examens. Het onderzoek bekeek de relatie tussen TV shows en intelligentie van universitaire studenten in de VS. Hun examenresultaten werden uitgezet tegen de TV programma's die zij bekeken.
Het bleek dat studenten die de sitcom 'Friends' bekeken het best presteerden bij examens. Over het algemeen behaalden comedy fans betere resultaten dan liefhebbers van drama series. Zo waren Simpsons en South Park fanaten ook goed presterende academici.
Wat waren dan de TV series die een correlatie hadden met slechte resultaten? Waarschijnlijk zal een groot gedeelte dit niet leuk vinden. We hebben het over Game of Thrones, Breaking Bad, Arrested Development, Dexter, The Wire and Band of Brothers. Studenten die deze series als favoriet hadden, behaalden lager dan gemiddelde scores op examens.

Gelukkig heeft Netflix Friends toegevoegd en kun je je uren lang vermaken! Bingewatchen maar.

Bron: Ladbible