Concert bezoeken verlengt je leven met negen jaar!

Nieuws Nieuws
Concert bezoeken verlengt je leven met negen jaar! - Medigo nieuws
02-04-2018

Bezoek jij vaak een concert? Lucky you, want uit Brits onderzoek is gebleken dat het regelmatig bezoeken van een concert erg gezond voor je is en je levensduur kan verlengen. Het schijnt zelfs beter voor je te zijn dan een mindful-lesje yoga.
De onderzoekers van O2 en het Goldsmiths College van de University of London hebben ontdekt dat je humeur en welzijn met maar liefst 21 procent toeneemt als je twintig minuten naar livemuziek luistert. Als je twintig minuutjes yoga doet of met je viervoeter door de buitenlucht loopt, stijgt je humeur en welzijn maar met 10 procent.
Het regelmatig bezoeken van concerten heeft dus zeer positieve effecten op je mentale gezondheid: de concertbezoekers toonden een verhoogd zelfbeeld en meer verbondenheid met anderen, terwijl hun mentale stimulatie met maar liefst 75 procent toenam.
Volgens het onderzoek kun je als je eens in de twee weken naar een concert zou gaan, je leven met maar liefst negen jaar verlengen. ''We weten allemaal hoe goed het voelt als je onze favoriete artiest of band live zien spelen, maar nu hebben we wetenschappelijk bewijs van wat het met je hersenen doet'', aldus een van de onderzoekers.

Bron: MetroNieuws