Afwas samen doen leidt tot beter seksleven

Nieuws Nieuws
Afwas samen doen leidt tot beter seksleven - Medigo nieuws
30-11-2018

Van alle huishoudelijke taken zorgt de afwas met afstand voor de meeste onenigheid tussen partners. Vrouwen die in hun eentje opdraaien voor de vuile vaat zijn minder tevreden over hun relatie en zelfs over hun seksleven, blijkt uit Amerikaans onderzoek.
De onderzoekers bekeken de verdeling van huishoudelijke klusjes bij heterostellen in 1992 en 2006. Vooral de afwas bleek omstreden. De minst populaire taken in het huishouden zijn precies de klussen die traditioneel vaak op het bord van vrouwen belanden. Het gaat niet alleen om de vaat, maar ook om kleding wassen en het toilet schoonmaken. Mannen doen meestal de minder vieze werkzaamheden, zoals het gras maaien of de auto wassen.
Uit het onderzoek blijkt dat stellen die samen de afwas doen, een betere relatie lijken te hebben. En dat komt volgens de onderzoeker omdat je het sámen kunt doen. Afwassen kun je namelijk opsplitsen: iemand wast en iemand droogt. Afwassen stimuleert koppels om samen in de keuken te staan en dus samen te werken tot de klus is geklaard. En daar komt het: die samenwerking zorgt voor meer verbinding en dus betere seks (maar wel als de afwas regelmatig samen wordt gedaan).

Bron: AD