Medisch coderen


EPD projecten

Medigo biedt naast klinische ondersteuning ook medisch administratieve ondersteuning voor uiteenlopende EPD projecten. Uit ervaring met verschillende ziekenhuizen in Nederland blijkt dat de inzet van onze kandidaten een zeer effectieve en voordelige oplossing is bij medisch administratieve werkzaamheden waarbij handigheid met zorgsystemen, analytisch denkvermogen en medische kennis van belang zijn.


DBC/DOT codering

Op basis van gegevens in het (elektronisch) patiëntendossier controleren, corrigeren en registreren van DBC's en DOT's. Vanwege hun medische opleiding hebben onze kandidaten uitgebreide kennis van de ziekteleer om zodoende goed onderscheid te kunnen maken tussen hoofd- en nevendiagnoses. Daarnaast hebben ze ervaring met verschillende ZIS/EPD systemen.


ICD-10 codering

Onze kandidaten zijn eveneens goed inzetbaar als ICD-10 codeur. Op basis van het (elektronische) patiëntendossier coderen zij de diagnose m.b.v. het coderingssysteem ICD-10. Vanwege hun medische opleiding hebben onze kandidaten uitgebreide kennis van de ziekteleer om zodoende goed onderscheid te kunnen maken tussen hoofd- en nevendiagnoses. Daarnaast hebben ze ervaring met verschillende ZIS/EPD systemen.


EPD/ZIS project

Door ervaring en handigheid met diverse zorgapplicaties zoals EPD/ZIS en uitstekende kennis van ziekteleer door hun opleiding, zijn onze kandidaten zeer geschikt en goed in te zetten voor het digitaliseren / aanvullen van medische dossiers en bij het omschakelen naar een nieuw ZIS / EPD systeem. Zij gaan aan de slag met het screenen en samenvatten van dossiers op basis van de voorgeschiedenis van de patiënt en verwerken informatie van verschillende specialisten / verwijsbrieven van huisartsen. Daarnaast kunnen ze binnen het team fungeren als floor support voor het nieuwe systeem.


HiX of EPIC implementatie

Onze kandidaten worden uiteraard ook vaak ingezet voor werkzaamheden rondom een EPD implementatie of migratie. Ze spreken dezelfde taal, zijn breed inzetbaar en hebben veel ervaring met diverse soorten EPD/ZIS (Ziekenhuis Informatie Systeem). Afhankelijk van uw EPD project kunnen wij kandidaten selecteren op ervaring met HiX, EPIC of uw alternatief. Niet alleen is het mogelijk om een grote hoeveelheid (20+) aan kandidaten in te zetten, maar u kunt ook makkelijk op- en afschalen. Het is zelfs mogelijk om een BIG geregistreerde basisarts in te zetten om deze groep aan te sturen. Zo ontlast u uw eigen personeel en vergroot u uw capaciteit. Naast administratieve werkzaamheden kunnen onze kandidaten ook ondersteuning bieden bij het geven van trainingen en floor support.


Medisch secretaresse

Medigo biedt kandidaten voor ondersteuning van specialisten en andere zorgprofessionals met activiteiten op het gebied van communicatie, documentatie, administratie en interne coördinatie. Onze kandidaten hebben vanzelfsprekend kennis van medische terminologie, zijn in staat zowel schriftelijk als mondeling helder te communiceren en hebben tot slot vaak organisatorische werkervaring opgedaan in diverse commissies.


Zoekt u een andere zorgfunctie ?

Bent u op zoek naar medisch personeel, maar staat de gewenste functie niet in bovenstaand overzicht? Of heeft u zeer specifieke functie eisen? Neem dan contact op met Medigo voor een aanvraag op maat.